top of page
 • Wat is het verschil tussen een 'One by One' en 'Russian Volume' wimperextensions set?
  Bij een One by one set wordt er enkel 1 extension op 1 natuurlijk wimperhaartje bevestigd. Dit creëert een meer natuurlijk effect. Met een Russian Volume set worden er handmatig waaiers gemaakt van 2 - 9 haartjes, dit wordt op 1 natuurlijk wimperhaartje bevestigd. Dit creëert een vollere look met meer volume
 • Hoe weet ik welke wimpers ik moet kiezen ('One by One' of 'Russian Volume'}?
  Wanneer u een natuurlijke look wilt gaan, kunt u voor een One by One set kiezen. En als u voor meer glamour wilt gaan, kunt u de Russian Volume look kiezen. Belangrijk om te weten, Russian Volume geeft meer volume zodra er meerdere haartjes worden geplaatst..
 • Ik heb heel weinig en/of korte wimpers. Kan ik dan wimperextensions dragen?
  Ja. Dan zou een Russian Volume set wellicht een betere oplossing zijn dan One by One. Omdat de Russian Volume haartjes ultra dun zijn en minder belastend is voor de natuurlijke korte/ dunne wimper. Ook zal met de Russian Volume techniek de ruimte tussen de wimpers opgevuld worden door het waaier effect.
 • Hoe lang duurt een behandeling?
  Een nieuwe set One by One duurt zo'n 1,5 uur. U dient van te voren een intake formulier in te vullen. Een nieuwe set Russian Volume duurt zo'n 2 uur.
 • Hoe lang blijft het zitten?
  Gemiddeld blijven de extensions zo een 3 - 4 weken mooi zitten. Dit is wel per persoon verschillend. Bij de een groeien de wimpers sneller dan bij de ander, daarom dient u na 3 weken terug te komen om de wimpers weer op te vullen. Voordat alle extensions eraf zullen vallen, kan het tot 1 - 2 maanden duren.
 • Wat houdt een refill/opvul behandeling in?
  Met deze behandeling wordt er gekeken naar de extensions die te ver zijn uitgegroeid en/ of niet meer mooi zitten, deze worden verwijderd en worden weer opgevuld met nieuwe extensions. Deze behandeling dient u minimaal elke 3 weken te doen. Zo blijven de wimpers op zijn mooist en zal het niet belastend zijn voor de eigen natuurlijke wimpers.
 • Wat is een wimper cyclus?
  Een wimper cyclus vind gemiddeld tussen de 6 - 8 weken plaats, dit kan per persoon verschillen. De wimpers hebben 3 verschillende groei fases (groei-, rust-, en uitvalfase). Zodra er wimpers uitvallen, maakt dit plaats voor een babyhaartje. Gemiddeld verliest u 3 -5 wimpers per dag, dit zal met extensions op iets meer opvallen, maar weet dat dit een natuurlijk proces is.
 • Hoe vaak moet ik terug komen?
  Idealiter elke 3 weken.
 • Hoe lang mag het niet nat worden?
  De wimpers zijn direct waterproof. Dit ligt aan de lijm en de bonder die worden gebruikt tijdens de behandeling.
 • Hoe moet ik het schoonmaken?
  U dient ten alle tijden een wimper shampoo te gebruiken. Net zoals u uw haren wast, dient dit ook met uw wimpers gedaan te worden. Met extensions op is het cruciaal om dit schoon te houden. De producten zijn altijd in de salon te verkrijgen.
 • Ik ga op vakantie, is het dan handig om wimperextensions te zetten?
  Ja. Het is een geweldige look en ontzettend makkelijk om op vakantie te gaan met wimperextensions. U dient wel rekening te houden met olie (zonnebrand crème), zeewater, chloor, zweet. Dit kunnen oorzaken zijn dat de lijm sneller los laat
 • Wat gebeurt er als ik allergisch blijkt te zijn voor wimperextensions?
  Vooraf is het altijd verstandig een allergietest te doen. Maar blijkt u allergisch te zijn, dan zullen de ogen rood worden en/ of een jeukend/ branderig gevoel geven, ook kunnen de oogleden opzwellen. Direct een warm compres op de ogen leggen en desloratadine pillen gebruiken, dit helpt goed bij allergische reacties. Daarna dient direct de wimpersextensions van de ogen verwijderd te worden. Na 1 a 2 dagen nemen zullen de ogen weer beter zijn.
 • Wat houdt een allergietest in?
  Met een allergietest worden er ongeveer 10 wimperextensions tussen de wimpers geplaatst. Ook met een allergietest worden alle producten gebruikt die tijdens een normale behandeling gebruikt worden. Er wordt contact gehouden in de volgende 2 dagen om zo de reactie uit te kunnen sluiten.
 • Wimperextensions en zonnebank/ sauna/ zwemmen/ sporten?
  Ja, dit kan gewoon. Doordat deze wimperextensions direct waterproof zijn. Wel wordt er geacht voorzichtig met uw wimpers om te gaan, het blijft kwetsbaar.
 • Wimperextensions en make-up?
  Nee, liever geen oog make-up als mascara of oogpotlood. Wel is het mogelijk om een vloeibare eyeliner te gebruiken die niet waterproof is en met water eraf gewassen kan worden. Draagt u bijvoorbeeld concealer, foundation, oogschaduw etc, dan is het van cruciaal belang dit goed schoon te maken. Resten make-up blijft gemakkelijk plakken aan wimperextensions en als dit niet goed wordt schoongemaakt, dan kunnen er oogontstekingen ontstaan.
 • Wimperextensions en ooglidcorrectie?
  Heeft u net een ooglidcorrectie gehad, dan dient u minimaal 10 dagen te wachten met het zetten van wimperextensions. Het kan zijn dat de oogleden nog gevoelig zijn na 10 dagen en wellicht verstandig is om even te wachten. Voordat u een ooglidcorrectie behandeling ondergaat, wordt er vaak gevraagd de wimperextensions te verwijderen, dit is niet altijd het geval of nodig.
 • Wimperextensions en botox/ fillers?
  In principe is dit geen probleem. Mocht u een traangoot filler behandeling zijn ondergaan, kan het verstandig zijn even te wachten met wimperextensions aangezien er gel pads onder de ogen worden geplakt.
 • Voorzorg bij wimperextensions?
  Graag bij aanvang van uw behandeling geen oog make-up op. Ook is nadere informatie wat betreft afwijkingen van uw ogen of andere informatie belangrijk van te voren te melden. Ook geen tot maximaal 1 kop koffie voor de behandeling, dit veroorzaakt onrustige ogen.
 • Nazorg bij wimperextensions?
  De nazorg wordt altijd besproken na uw behandeling. De wimpers elke dag wassen met de wimpershampoo. Vette en/ of olie producten rondom de ogen vermijden. Waterproof make-up vermijden. Wimpers natuurlijk laten drogen of voorzichtig droog deppen met tissue of met een wimper föhn drogen. Borstel de wimpers rustig door met de wimperborstel. Opvullen elke 3 weken. Niet plukken of trekken aan de wimpers. Gebruik geen wattenschijven/ wattenstaafjes bij de wimperextensions, deze kunnen blijven haken achter de wimpers.
 • Wat is PMU?
  Permanente Make Up is een cosmetische behandeling waarbij er met een naald pigment in de lederhuid wordt aangebracht.
 • Wat is het verschil tussen permanente make-up en een tatoeage?
  Met een tatoeage wordt de inkt dieper in de huid aangebracht, zo een 3mm in het onderhuids bindweefsel waar de huid het inkt inkapselt en zal daarom de tatoeage minder tot niet vervagen. Met permanente make-up wordt er zo een 1,5 tot 2mm in de lederhuid gepigmenteerd. Hier heeft de huid het vermogen zich te herstellen en zal daarom de permanente make-up na verloop van tijd vervagen. Het verschil heeft ook te maken met de pigmenten (PMU) en inkt (Tattoo), de naalden, apparaat en de techniek.
 • Wat houd Powder Brows in?
  Met de powder brows techniek worden de wenkbrauwen ingeschaduwd met pigment, dit zorgt voor een “poederig” effect. Vaak creëren we gelijk een Ombrè effect, dit houdt in dat de wenkbrauwen aan het begin lichter zijn en richting de staart intenser worden gemaakt.
 • Is permanente make-up geschikt voor mij?
  Permanente make-up is in principe voor iedereen geschikt. Mocht u niet meer elke dag uw wenkbrauwen willen intekenen of meer expressie willen in het gezicht, ook voor mensen met weinig tot geen haargroei of niet tevreden zijn met de vorm van de wenkbrauwen. Bij een intakegesprek wordt er altijd gekeken naar de huidtextuur en huidteint, ook hierin zullen wij eerlijk zijn in wat mogelijk is en wat niet.
 • Vanaf welke leeftijd permanente make-up?
  Vanaf 18 jaar is permanente make-up geschikt zonder toestemming van de ouders.
 • Doet het pijn?
  De behandeling is niet geheel pijnloos. Het is per persoon verschillend hoe de pijn wordt ervaren. Dit heeft ook te maken met of u een hoge of lage pijngrens heeft. Maar over het algemeen wordt de behandeling niet als pijnlijk ervaren.
 • Hoe lang duurt de behandeling voor PMU?
  De eerste behandeling duurt zo een 2 uur. In deze 2 uur bespreken we de wensen en de mogelijkheden, tekenen we de wenkbrauwen uit, bepalen we de kleur en zullen we tatoeëren. Voor de touch-up bent u binnen een uur klaar.
 • Waarom moet ik terug komen voor een nabehandeling/ touch up?
  De touch-up dient altijd te worden gedaan tussen de 5 - 8 weken. Na de eerste sessie zullen de wenkbrauwen met 30% - 40% lichter worden. Ook zal het in volume iets afnemen. Dit heeft te maken met het proces hoe de huid het pigment opneemt. Het kan daarom zo zijn dat er op bepaalde plekken het pigment niet goed is opgenomen. Met de touch-up worden de wenkbrauwen geperfectioneerd.
 • Wat zijn de contra indicaties bij PMU?
  Als u diabetes 1 - 2 heeft en afhankelijk bent van insuline. Als u allergisch bent voor lidocaïne of epinefrine, (tandartsverdoving). Als u steroïden gebruikt. Als u acnemedicatie gebruikt, zoals Accutane. Dit maakt de huid extreem dun en gevoelig. (Wacht tot een jaar na het stoppen van het medicijn voordat je een afspraak maakt.) Als u een ooglidcorrectie, facelift of soortgelijke operaties in het gezicht heeft gehad, wacht ten minste 3 maanden voordat u een afspraak maakt. Als u een immuunstoornis of hart- en vaatafwijkingen heeft. Elke medische aandoening die voorkomt dat jouw bloed stolt of jouw huid aantast, kan leiden tot mindere resultaten (bijv. migratie van pigment, onder de huid en extreme vervaging). Als u last heeft van nierfalen, leverdeficiëntie. Als u last heeft van huidaandoeningen op de te behandelende zone zoals psoriasis, eczeem, keloïde littekens, hyperpigmentatie, rosacea, gordelroos. Als u open (snij)wonden of zweren heeft op de te behandelende zone. Als u HIV/ Aids patiënt bent. Als u griep of koorts heeft. Als u op het moment van de afspraak onder invloed bent van drugs en/ of alcohol. Als u chemotherapie ondergaat. Als u zwanger bent of borstvoeding geeft. Als u virale infecties of ziekten heeft, of epilepsie. Als u onder de 18 jaar bent. Als u een van bovenstaande contra indicaties heeft en toch permanente make-up wilt laten zetten, doe dit dan altijd in overleg met uw arts.
 • Hoe gaat een behandeling Powder Brows?
  We beginnen altijd met een intakegesprek. In dit gesprek bespreken wij de verwachtingen en mogelijkheden en bepalen we tevens de kleur. Daarna tekenen we de gewenste wenkbrauwen symmetrisch. Hier kunnen we nog aanpassingen maken. Dan wordt de naald geprepareerd, het pigment en alle benodigdheden voordat we gaan starten. De behandeling zelf duurt een uur tot 1,5 uur. Het ligt eraan hoe snel de huid het pigment oppakt en hoeveel de huid aan kan. Meestal zijn dit 2 tot 5 sessies per wenkbrauw.
 • Hoe lang blijft het zitten?
  De permanente make-up blijft gemiddeld zo een 1,5 - 2 jaar zitten voordat het lichtelijk begint te vervagen. Dit is wederom per persoon verschillend.
 • Hoe weet je welke kleur bij mij past?
  We kijken naar de huidtype en de ondertoon van de huid, hieruit kunnen we bepalen samen met de wens van de klant, welke kleur pigment we gaan gebruiken.
 • Permanente make-up en zonnebank/ sauna/ zwemmen?
  Dit moet allemaal vermeden worden de eerste 4 weken.
 • Permanente make-up en sporten?
  De eerste 4 dagen niet sporten.
 • Permanente make-up en botox/ fillers?
  Als u een botox of filler behandeling heeft ondergaan, dan dient u 4 weken te wachten voordat u een permanente make-up behandeling ondergaat. We adviseren om eerst de PMU behandeling te doen voordat u botox of filler zet.
 • Permanente make-up en zwangerschap/ borstvoeding?
  Wanneer u zwanger bent of borstvoeding geeft, kunt u géén permanente make-up zetten. Omdat er tijdens de behandeling een risico kan ontstaan dat het gaat ontsteken en je tijdens je zwangerschap niet alle antibiotica mag slikken.
 • Permanente make-up en menstruatie?
  U kunt wel permanente make-up laten zetten als u menstrueert, de huid kan wat gevoeliger zijn.
 • Permanente make-up en bloedverdunners?
  De pigment opname kan moeilijker zijn wanneer u bloedverdunners neemt, indien mogelijk en in overleg met uw arts kunt u proberen 2 a 3 dagen voor de behandeling te stoppen met uw medicijn.
 • Voorzorg bij PMU?
  Voordat u de permanente make-up behandeling ingaat, is het handig om aan een aantal punten te denken: 24u voor de behandeling geen alcohol of drugs innemen. 48u voor aanvang geen bloedverdunnende middelen innemen. 2 weken voor aanvang geen peelings of zonnebank. Geen zelfbruinende producten op de te behandelende zone
 • Nazorg by PMU?
  Na de behandeling dient u met een aantal punten rekening te houden: Houd het behandelde gebied 1 a 2 keer per dag schoon met water en breng daarna de crème aan. 4 dagen niet sporten. 4 weken geen zonnebank, zwembad en sauna. Na 4 weken kunt u zonnebrand crème gebruiken met minimaal factor 50 als u de zon in gaat. Het is normaal dat er lichte korstjes ontstaan, trek hier niet aan, zo voorkom je dat je pigment mee trekt. Probeer niet met de vingers aan de permanente make-up te zitten. Geen make-up op de behandelde zone totdat alle korstjes eraf zijn. Gebruik enkel wat uw PMU specialist heeft geadviseerd.
bottom of page