top of page

Ontdek de tijdloze Japanse huidverzorgingsroutine met J-Beauty


Japanse schoonheidsrituelen in huis halen met Beauty by Linda Lie

Laten we samen de geheimen van Japan ontdekken!


In de beauty branche zijn er altijd nieuwe trends en merken, maar de Japanse huidverzorgingsroutine is al eeuwen een feit.


Met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oudheid, heeft Japan ons veel te leren over schoonheid en verzorging.


Door mijn aanbod van J-Beauty voeg je authentieke Japanse producten toe aan je schoonheidsroutine.


De tijdloze schoonheidsgeheimen van Japan


De Japanse beauty branche is een van de oudste ter wereld. Tijdens de Nara Periode (710-784) schilderden Japanse vrouwen hun gezicht met witte poeder genaamd oshiroi (白粉) om een perfect egale teint te creëren. Tijdens de Heian Periode (794-1185) bleef een witte gezichtskleur een symbool van schoonheid.


Tegenwoordig is het zwaar gepoederde witte gezicht minder populair, maar het blijft nog steeds te zien in traditionele kunstvormen zoals Kabuki-optredens en de wereld van Geisha. De Jade rollers en beauty supplementen zijn wel nog erg populair vandaag de dag.


Tip 1: Japanse gezichtsmassages


Een ander essentieel onderdeel van Japanse huidverzorgingsroutine is gezichtsmassage (kobido).


Door het regelmatig masseren van het gezicht wordt de doorbloeding gestimuleerd, verbetert de elasticiteit van de huid en helpt het bij het verminderen van spanning en stress.


Traditionele massagetechnieken zoals de "shiatsu", drukpuntmassage voor het lichaam en de “kobido” , massage voor het gezicht, kunnen de huid verstevigen en fijne lijntjes verminderen. Het toevoegen van een gezichtsmassage aan je dagelijkse routine kan je huid een gezonde en stralende gloed geven!


Tip 2: Natuurlijke ingrediënten voor je huidverzorgingsroutine


De Japanse huidverzorgingsroutine staat bekend om het gebruik van natuurlijke en traditionele ingrediënten.


J-Beauty gebruikt de kracht van natuurlijke ingrediënten zoals kamille, groene thee, rijstextract en zeewier. Deze ingrediënten zijn rijk aan antioxidanten en voedingsstoffen die de huid voeden, hydrateren en beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf.


Door deze natuurlijke elementen in je skin care routine op te nemen, kun je genieten van een gezonde en stralende huid. Er worden steeds meer Japanse geheimen onthult, zo werd Ginkgo Biloba in korte tijd razend populair.


Tip 3: Verzorg je lichaam en geest met Japanse badrituelen


schoonheidsrituelen uit Japan
Authentieke Japanse schoonheidsrituelen zijn eeuwenoud en tijdloos

Naast het verzorgen van je gezicht, is het nemen van een bad in Japan een heel belangrijk onderdeel. In Japan heeft ieder huishouden een bad (ofuro).


Eerst was je jezelf onder de douche en daarna laat je je onderdompelen in een warm (soms heet) bad. Het onderdompelen van je lichaam in warm water laat de stress van je lichaam afglijden. Het ontspant de spieren en is beter voor je bloedsomloop.


In Japan is het gebruikelijk om elke avond een warm bad te nemen.

Vul je badkuip met warm water en voeg een handvol Japanse badzouten of badoliën toe die verrijkt zijn met natuurlijke ingrediënten zoals groene thee, yuzu, of sakura (kersenbloesem). Deze ingrediënten hebben niet alleen een ontspannend effect op je geest, maar ze voeden ook je huid en zorgen voor een zijdezacht gevoel.


Het warme water ontspant het lichaam en geest. Na het baden, dep je je huid zachtjes droog en breng je een hydraterende bodylotion aan. Probeer deze traditionele Japanse badritueel eens uit!


De Japanse huidverzorginsroutine: Rijst masker en hyaluronzuur foam


Je kunt nu je eigen Japanse schoonheidsroutine in huis halen met mijn twee J-Beauty must-haves: het Rijst Gezichtsmasker en de zachte Cleansing Foam.


Het KEANA Rijst Gezichtsmasker is super efficiënt in gebruik. Het masker maakt gebruik van sake, rijstzemelenolie en rijstceramiden om je huid te verzorgen en te laten stralen. Je brengt het masker aan op een gereinigd gezicht en laat het 5 minuten intrekken. Het overtollige serum smeer je uit op hals en decolloté. Je zult direct het resultaat zien: een stralende, gehydrateerde huid!


Het tweede product is de HADA LABO Hyaluronzuur Cleansing Foam, perfect om je huid grondig te reinigen. Deze schuimende cleanser verwijdert op milde wijze vuil, overtollig talg en onzuiverheden, terwijl het je huid verfrist.


Verzorg het daarna met de HADA LABO Gokujyun Premium Hyaluronzuur Lotion om je huid weer te hydrateren en klaar te maken voor de volgende stap in jouw huidverzorgingsroutine.


Ben je er klaar voor om je schoonheidsroutine naar een hoger niveau te tillen?


Bestel nu online en ontdek de tijdloze schoonheidsgeheimen van J-Beauty!


12 weergaven0 opmerkingen
bottom of page